View Full Version : Limarija i lakiranje
Boki
14th January 2010, 07:29 PM
cao ljudi... nije me bilo dugo na forumu al eve me opet...
imam neku ogrebotinu na suvozackim vratima koju su napravili djubretari kontejnerima dok je auto bio parkiran. ogrebotina je od jedno 10ak cm i pocela je rdja da izbija posto je skinuta zastita. nema ulubljenja, samo ta brazda.
e sad, farbar mi je za tu i jos neku malu rdju koja mi se pojavila po ivici vozackih vrata trazio 30e samo da ih zamaskira (al navodno primecivace se razlika. ko da ne moze da pogodi rusku belu boju) ili 50e da mi tu ivicu zamaskira i da na suvozackim vratima ofarba ceo donji deo, do prve linije.
cime to moze da se zastiti i ofarba najbolje a da se ne primecuje razlika? hvala :ziveli:
Zemunac
14th January 2010, 07:41 PM
cao ljudi... nije me bilo dugo na forumu al eve me opet...
imam neku ogrebotinu na suvozackim vratima koju su napravili djubretari kontejnerima dok je auto bio parkiran. ogrebotina je od jedno 10ak cm i pocela je rdja da izbija posto je skinuta zastita. nema ulubljenja, samo ta brazda.
e sad, farbar mi je za tu i jos neku malu rdju koja mi se pojavila po ivici vozackih vrata trazio 30e samo da ih zamaskira (al navodno primecivace se razlika. ko da ne moze da pogodi rusku belu boju) ili 50e da mi tu ivicu zamaskira i da na suvozackim vratima ofarba ceo donji deo, do prve linije.
cime to moze da se zastiti i ofarba najbolje a da se ne primecuje razlika? hvala :ziveli:
To se zavrsava sa novcem u cvrstoj valuti,ili ovoj nasoj kljakavoj....
racunaj 70-80e da se sve ofarba i da se nevidi nista. Moj rad+materijal
Boki
14th January 2010, 09:18 PM
u bre zemunac... pa ja kad bi prodavao svoje skulpture za soma cvrste valute dao bih ti i 100e... pa ovaj lakirer je trazio najvise 50e. znam ja kako se stiti i farba metal, samo ne znam da li postoje neke specijalne zastite koje se koriste za automobile?
a da ti meni odgovoris na ovo pitanje pa mi bolje da popijemo i pojedemo ove pare :ziveli:
Zemunac
14th January 2010, 09:39 PM
mladjani momce Boki,farbanje dva dela za te pare nema nigde...pricali smo o sredjivanju da se nevidi?! Ne umem da ti objasnim,samo da uradim.Pokusaj da saznas od nekog drugog pa nazdravite i za mene dok budete trosili pare.
Sanjin
14th January 2010, 10:58 PM
Sto bi nas narod rekao "Nema ljubavi bez bola" ili "Sex ni u jednoj varijanti nije besplatan"
milE
16th January 2010, 12:08 AM
Ma udri wd40 i prskaj redovno, nema da boli glava :ahaha:
Ako hoćeš da zafarbaš a da bude kvalitetno, zemunac je tu. Jes malo skuplji, ali vidi koliki je čovek, košta ishrana za toliku masu :krs: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
necko
16th January 2010, 06:48 PM
Wd je sigurno resenje na duze staze.Provereno
milE
16th January 2010, 06:50 PM
Potvrđujem, mene je Nele naučio da održavam limariju sa wd40 :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Pilot
5th February 2010, 09:29 PM
dali neko zna dali vrata od nove lade nive bez leptira pasu na ladu koja je imala leptirove?
Zemunac
5th February 2010, 09:41 PM
ista su vrata
Stanislav
5th February 2010, 09:48 PM
Da li neko ima sikustva sa Nivom na metan ? Da li je ta prica uopste isplativa sobzirom da je ugradnja oko 2000 eura, a vozilo se mnogo vise opterecuje tezinom?
jeronimo
7th February 2010, 08:06 AM
a i gde ga sipati? koliko pumpi imas i kada ces otplatiti uredjaj...
Darko
7th February 2010, 10:21 AM
http://visualenergyconsumption.org/wp-content/uploads/2009/10/co2_kuh_popup_01_b_r.jpg
jeronimo
7th February 2010, 01:54 PM
sto jes,jes samohodno postrojenje.... :ahaha:
Stanislav
9th February 2010, 09:44 PM
Obicno sam vrlo pedantan kada skupljam informacije pre neke odluke. Metan se trenutno toci na pumpama u Beogradu (krio gas-Omladinskih brigada), Pancevo, Cacak, Krusevac, Nis i Novi Sad. Mene najvise zanima realna isplativost tog sistema ali iz licnog iskustva u smislu koliko je zaista jeftiniji od TNG-a.
milE
9th February 2010, 10:02 PM
Malo je to pumpi. Lično smatram da se metan najviše isplati taksistima. Ko često gazi dalje relacije, ide u prirodu po šumama i gorama i tako to - očas ostaneš bez jeftinog goriva i opet moraš da trošiš omraženi benzin :krs: A da je jeftino - jeftino je, nema jeftinijeg pogonskog goriva :)
Ovo je samo moje mišljenje i nije uopšte nešto bitno, samo ćaskamo... :D :ahaha:
p.s. munze, prebaci ovo iz limarije na neko odgovarajuće mesto :)
Darko
30th May 2010, 08:23 PM
Da se vratimo na limariju,
da li je neko koristio Wurthov konvertor korozije ili Wurthovu zaštitu protiv korozije u spreju ili nešto slično
počela je da mi se javlja korozija na mestima grebanja ili čukanja pa se spremam da ih očistim i izgitujem pa mislim da primenim nešto jače od anti-rosta pre gitovanja
necko
30th May 2010, 10:04 PM
Wd. :ser: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Bata_lule
30th May 2010, 10:17 PM
Da se vratimo na limariju,
da li je neko koristio Wurthov konvertor korozije ili Wurthovu zaštitu protiv korozije u spreju ili nešto slično
počela je da mi se javlja korozija na mestima grebanja ili čukanja pa se spremam da ih očistim i izgitujem pa mislim da primenim nešto jače od anti-rosta pre gitovanja
Smirgla na brusilici pa onda nesto sto se zove wash primer. Hemijski reaguje sa mikroskopskom rdjom pa ga je skoro nemoguce odbiti udarcem a dobro "prima" git.
lodzin
30th May 2010, 11:26 PM
Ljudi.....NIVINA LIMARIJA RDJA....ne pomazu tu nikakvi preparati i kojesta....
Darko
31st May 2010, 08:04 AM
Ljudi.....NIVINA LIMARIJA RDJA....ne pomazu tu nikakvi preparati i kojesta....
bar da je usporimo! :ziveli: i kada krečimo da krečimo kako treba :krs:
jeronimo
31st May 2010, 07:07 PM
imas tkzv cink sprej za toplo i hladno cinkovanje (toplo ako zasticujes varove) ima i sprej za bakarisanje ali je on vise protiv zaribavanja(mozes da ga odvijes posle 100 god) :) kod mene ih koriste za zastitu metalnih povrsina koje su izlizene spolj. uticajima citaj (po sumama igorama) mana im je samo sto malo teze prima boju pole toga inace rdja niks... :ziveli:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.