View Full Version : Pokvarena niva, majstori sumnjaju na elektroniku
vukas
18th November 2009, 04:23 PM
Nisam siguran da li je ovo dobar thread ali ...
Pokvarila se nivka! Ne prima gas. Nego da pređem na simptome:
Na plinu držim gas do kraja, motor se ponaša kao da sam tek-tek stisnuo gas i odmah ga pustio a potom se sve zatrese. To se ponavlja u pravilnim razmacima od po 5-6 sekundi (pritom sve vreme držim gas do kraja).
Na benzinu to sve uradi jednom pa se ugasi (inače mi se gasi na benzinu i kad je sve ok).
Zvao sam majstora (mehaničara), on mi je preporučio dijagnostiku (2008. godište, injection, može kompjuterom da se radi dijagnostika) i kaže da je verovatno elektronika u pitanju.
Drugi majstor (takođe mehaničar) kaže da je kod novih niva elektronika katastrofa i da je u 90% takvih slučajeva baš to u pitanju.
Tu fuckin dijagnostiku nisam još odradio pošto sam u gužvi ovih dana.
Ima li neko neki savet kako bi uštedeo vreme i novac?
undertaker
18th November 2009, 05:10 PM
Ja bih prvo krenuo na dijagnostiku. Ako nema nikakvih grešaka, provjeri plin. Tu zna biti najveći izvor problema ako je loše ugrađeno i nedovoljno podešeno.
jeronimo
20th November 2009, 08:03 AM
najverovatnije tps senzor ,iliti senzor položaja klapne gasa...
ali opet treba otići na dijagnostiku jer treba resetovati ecu a i proveriti da nije još nešto... ako radiš kod njih obično je ne naplaćuju... ovog drugog majstora izbegavaj :krs: posle mu neće valjati ni mehanika :ahaha:
vukas
20th November 2009, 01:52 PM
Danas sam uspeo (iz 7.-8. puta) da upalim ladu i ona proradila normalno. Ja je, obradovan, odma odvezao na dijagnostiku ali - prkno! Ne može da se radi dijagnostika kad auto radi normalno. Sad mi je ostalo da je vozikam tamo-vamo dok opet ne počne da stenje.
Fruška goro, vidimo se ko zna kad ... :( šmrc
lodzin
20th November 2009, 04:39 PM
Prebacimo to na karburator bog da te vidi, ima samo da ga cistis dva tri puta godisnje i to je sve !!!!
jeronimo
20th November 2009, 05:51 PM
kako bre ne može pa ima ona memeoriju istorije grešaka,šta su oni to gledali???
ili su imali posla pa te otkačili...ne čita se samo kompjuter nego se uporede vrednosti svih senzora u radu, napajnje akumulatora,moguća oštećenja ožičenja itd...
vukas
20th November 2009, 07:09 PM
ili su imali posla pa te otkačili...ne čita se samo kompjuter nego se uporede vrednosti svih senzora u radu, napajnje akumulatora,moguća oštećenja ožičenja itd...
nisu ništa gledali
kaže majstor: ako ti sad radi sve kako treba, dijagnostika nema šta da vidi
misliš da dijagnostika ipak vredi?
mogu probati kod nekod drugog ...
vukas
20th November 2009, 07:13 PM
Prebacimo to na karburator bog da te vidi, ima samo da ga cistis dva tri puta godisnje i to je sve !!!!
:)
'beš mi sve, jednom ću uhapsiti na ceo dan nekog ko se razume, otvorimo haubu, otvorimo po pivo i udri: šta je ovde karburator, šta je ovde dizna, šta je ovde sve ostalo, šta ja mogu da uradim s tim ...
ako čišćenje karburatora rešava problem, ima da ga pevajući čistim, samo da skontam kako on izgleda i gde se nalazi ;)
jeronimo
20th November 2009, 07:13 PM
naravno i zaobidji one koji ti drugacije kazu...
lodzin
20th November 2009, 07:39 PM
:)
'beš mi sve, jednom ću uhapsiti na ceo dan nekog ko se razume, otvorimo haubu, otvorimo po pivo i udri: šta je ovde karburator, šta je ovde dizna, šta je ovde sve ostalo, šta ja mogu da uradim s tim ...
ako čišćenje karburatora rešava problem, ima da ga pevajući čistim, samo da skontam kako on izgleda i gde se nalazi ;)
:ahaha: :ahaha: :ziveli:
jeronimo
20th November 2009, 09:27 PM
što reče nemanja :"ja se u ovu elekrtoniku ne razumem, da je to karburator ja bi lepo uzo kompresor i to produvo..." :ahaha:
hunter1
21st November 2009, 11:04 PM
Jeronimo ovi nasi majstori slabo citaju istoriju, jesi li ti siguran da moze da se cita istorija gresaka ja takvog majstora jos nisam sreo.
Vukas uzmi kljuc br.10 i skini minus klemu sa akumulatora i drzi jedno pola sata tako posle je spoji i vozi, 99% otsto te zeza plin.
jeronimo
23rd November 2009, 09:05 AM
naravno da sam siguran. ako hoćeš da se uveriš svrati da očitamo....skener nije samo imati treba ga znati i koristiti :)
vukas
23rd November 2009, 02:05 PM
Vukas uzmi kljuc br.10 i skini minus klemu sa akumulatora i drzi jedno pola sata tako posle je spoji i vozi, 99% otsto te zeza plin.
Probaću kad počne ponovo da trokira. Sad mi ne vredi kad radi auto normalno.
vukas
23rd November 2009, 02:09 PM
Kaže mi jedan drugar da mogu sam da radim dijagnostiku. Treba skinuti odgovarajući software i nabaviti kabal za spajanje motora s kompjuterom. Taj kabl ne bi trebao da je skup, software je skup ali ... naravno ne mora da se plati.
Kontam da probam ...
Je li radio neko od vas to dosad?
Ako mi supe, nudim svima dijagnostiku u zamenu za čišćenje karburatora ;)
vukas
23rd November 2009, 02:11 PM
Ako mi supe
ako mi uspe ...
vratite već jednom taj edit :bum:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.